Arama
Arama Sonuçları
İnebolu'nun girişine ilk temas!
Kastamonu'nun İnebolu ilçesi girişine, ilk hamle gerçekleştirildi.
Kastamonulu Şahide Savaş, İngiltere'de hayatını kaybetti
İnebolulu olan 90 yaşındaki Şahide Savaş, İngiltere'de hayatını kaybetti.
Aile büyüklerinden kalan İstiklal madalyasını müzeye bağışladı
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un açılışını yaptığı Samsun Müzesi'ne Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Samsun Şube Başkanı Ahmet Alp Doğru, aile büyüklerinden kalan İstiklal madalyasını bağışladı.
AK Parti Milletvekili Uluay, yeniden doğdu
AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay, Kastamonu siyasetine yeni pencereler açmaya devam ediyor. Kamuoyunun pek de alışık olmadığı açıklamalarla 'Milletvekili' kavramını sil baştan yazan AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay, son olarak da Milletvekili Adayı gösterilmesinin ardından Nisan ayı itibariyle gerçekleştirdiği çalışmaları 120 maddede özetleyerek kamuoyuna açıkladı.
Osmanoğlu'ndan 15 gün sürecek 'İstiklal Yolu Zafer Yürüyüşü'ne davet
Zafer Partisi Kastamonu İl Başkanı Dilek Osmanoğlu Cumhuriyetin kuruluşunun yüzüncü yılı kutlamaları kapsamında, program hazırladıklarını açıkladı. İl Başkanı Osmanoğlu, Cumhuriyetin 100'ncü yılı için logo tasarladıklarını ve özgün bir yüzüncü yıl marşı bestelendiğini belirtti. Osmanoğlu Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın da katılacağı İnebolu'dan başlayarak Ankara'ya uzanan 300 kilometrelik İstiklal Yolu'nda düzenlenecek yürüyüş programının detaylarını açıkladı.
Tüm Türkiye'yi İnebolu'dan Ankara'ya 300 kilometrelik Yolu yürümeye davet etti
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Cumhuriyetin 100. Yılında tüm Türkiye'yi İnebolu'dan Ankara'ya 300 kilometrelik İstiklal Yolu'nu yürümeye davet etti.
Uluslararası İnebolu Sempozyumu’nun sonuç bildirisi yayınlandı
35 akademisyenin katıldığı Uluslararası İnebolu Sempozyumu’nun sonuç bildirisi yayınlandı.
‘İstiklal Yürüyüşçüleri’ Kastamonu’ya ulaştı
İnebolu’dan başlayan Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşünde katılımcılar; Kastamonu’ya ulaştı.
"İstiklal Madalyası, cesaretin tescillendiği belgedir"
9 Haziran Kahramanlık Günü’nü kutlayacak olan İnebolu’da hazırlıklar sürerken Vali Avni Çakır, bu anlamlı ve destansı gün nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.
İstiklal Yolu’nun simgesi yeniden canlandırıldı
3 yıl boyunca cephane taşıyan "denk kayığı", orijinal haliyle yeniden yapıldı
TBMM'den geçti
EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI VE BAYRAM İKRAMİYESİ YÜKSELDİ
‘Kadınlarımızın varoluşuna destek olacağız’
İYİ Parti İl Kadın Politikaları Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı, İl Kadın Politikaları Başkanı Şerife Bahçeci başkanlığında, İl Başkanı Faruk Ataşalar ve Merkez İlçe Başkanı Salih Samancı’nın da katılımıyla yapıldı.
Siyasiler, Kastamonu masası etrafında toplandı
Kastamonu Kalkındırma Derneği (KKD) tarafından “Cumhuriyetimizin 2'nci Asrında Kastamonu’nun yeri?” temalı siyasi partilerin milletvekili, başkan ve yöneticilerinin katılımıyla ön görüşme ve istişare toplantısı yapıldı. Kastamonu'daki siyasi partiler, Kastamonu için aynı masa etrafında bir araya gelerek memleket sorunlarını konuştu.
‘Milletin değerleriyle bu kadar kavga edilir mi?’
Türkiye Ortadoğu Ticaret Fuarı'nın (TRADEF) açılışına katılmak için ilimize gelen Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, açılış öncesi bir dizi ziyaretlerde bulundu.
‘Turizmde bir türlü istediğimiz sonuçları alamıyoruz’
Kastamonu Turizm Endüstrisi İşletmecileri Birliği Derneği’nin (TUREB) toplantısına katılan Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aydoğan Aydoğdu, "İstiklal Yolu, ilimizin üçüncü milli parkı oluyor. Benim naçizane önerim; Kastamonu’nun logosunun İstiklal Yolu’nu temsil eden bir logo olması yönündedir" dedi.
İnebolu’da festival coşkusu
10. Uluslararası İnebolu Heyamola Deniz Şenlikleri, Kültür ve Sanat Festivali'nde son gece Ersin Show'un ardından Kurtuluş Kuş ve Burak Bulut sahne aldı. Prof. Dr. Şükrü Bozkurt Parkı'nı dolduran kalabalığın büyük coşkusu ile sahne alan ikili sevilen şarkılarını seslendirdi.
Vefatının 53'üncü yılında anılıyor
Kafkas Cephesi'nde Rus uçağı düşüren ilk Türk tayyareci Hürkuş, başarılı keşifler yaptığı Kurtuluş Savaşı'ndan sonra Yunanlılardan kalan malzemelerden yararlanıp ilk Türk uçağı "Vecihi K-VI"yı 1924'te üretti.
“9 Haziran hepimiz için büyük şeref”
Kurtuluş Savaşı’nın Türk kadın kahramanı Şerife Bacı anısına düzenlenen 3. İnebolu İstiklal Yolu Şerife Bacı Yarı Maratonu koşusu, Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde yoğun katılım ile gerçekleşti. Törende konuşan Vali Yardımcısı Ünal Kılıçarslan; “Türk kahramanlığının, Türk vatanseverliğinin en önemli kilometre taşlarından olan 9 Haziran hem milletimiz için hem İnebolular için büyük bir şeref. İnanıyorum ki 9 Haziranlar Kurtuluş Savaşı'nın destanlaşmasında ayrı bir önemine sahip” ifadelerine yer verdi.
Şeref ve kahramanlığın 101. yılı
9 Haziran İnebolu Şeref ve Kahramanlık Günü’nün 101’nci yıl dönümü kutlama etkinlikleri, Atatürk Anıtı önünde yapılan çelenk sunma töreni ile başladı.
“Türk Dünyası’nın birliği insanlık adına bir umut”
Kastamonu'da Türk Dünyası Günleri etkinlikleri devam ediyor. Bu sene 22’ncisi düzenlenen Türk Dünyası Günleri’nin açılış töreni Cumhuriyet Meydanı’ndaki gösteri alanında gerçekleştirildi.
"Heyamola İnebolu-Çılgın İnebolulular” belgeseline ödül
“Heyamola İnebolu-Çılgın İnebolulular” belgeseli ile Büyük Taarruz Uluslararası Film Festivalinde ödülünü aldı.
SADED Birikimden Akşener’e sert tepki
SADED Birikim Derneği yaptığı yazılı açıklama ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in geçtiğimiz gün partisinin grup toplantısında Kastamonu’nun Kurutuluş Savaşı’ndaki kadın kahramanlarından Şehit Şerife Bacı ile ilgili sözlerine tepki gösterdi.
TRT’deki yarışmada ‘İnebolu’ soruldu
TRT1’de yayınlanan yarışmada, yarışmacıya “İstiklal Madalyası alan tek ilçemiz hangisidir?” sorusu soruldu. Yarışmacı, soruya “İnebolu” cevabını vererek soruyu doğru cevapladı.
İstiklal Madalyası’nı torunları alacak
1. Balkan Harbinde vücuduna isabet eden kurşunla 15 yıl boyunca askerlik yaparak Çanakkale Savaşında ve Kurtuluş Mücadelesinde de cephede savaşan Mehmet Coşkun’un üstün hizmetlerinden ötürü ailesine İstiklal Madalyası verilecek
Cideli Mehmet'e İstiklal Madalyası
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla aralarında Cideli Mehmet Coşkun'un da bulunduğu 8 kişi daha İstiklal Madalyası sahibi oldu. Karar, Resmi gazetede yayınlandı.
Baltacı ‘bitmeyen yollar’ı sordu
CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın 2022 yılı bütçe görüşmelerinde Kastamonu’da yapılması planlanan ve devam eden yol projelerini gündeme getirdi.
'İnebolu'yu 20 yılda bitirdiniz'
CHP İnebolu İlçe Başkanı Cemal İlyasoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Ali Kömürcü üzerinde iktidara yüklendi. AK Parti'nin 20 yıl içerisinde İnebolu'daki turizmi bitirdiğini öne süren İlyasoğlu, ilçede yaşandığı ileri sürülen olumsuzlukları sıraladı